logo
Sven Bjørk

SenioradvokatOslo

Sven Bjørk

Sven bistår arbeidsgivere og arbeidstakere med rådgiving, utredninger, forhandlinger og prosedyre i forbindelse med blant annet oppsigelser, omstillinger og virksomhetsoverdragelser. Han gir strategiske råd om konkurransebegrensninger og bonus-, aksje- og andre insentivprogram. I tillegg bistår han med generell juridisk rådgivning knyttet til forretnings- og idrettsjuss.

Sven har omfattende erfaring med å forhandle individuelle og kollektive tvister i arbeidslivet, og med prosedyre av slike saker for domstolen. Sven har erfaring som advokat i NHO og i DNBs arbeidsrettsavdeling. Fra tiden i DNB har han erfaring og kunnskap knyttet til praktisk og bedriftsinternt arbeid med HR og arbeidsrett i forbindelse med blant annet omorganiseringer, personalsaker og håndtering av varslingssaker.

Erfaring fra flere sider av arbeidslivet gjør at Sven raskt setter seg inn i kundens behov og ser de praktiske konsekvensene av rådene som blir gitt. Dette har gjort han til en viktig strategisk rådgiver for klientene. Sven blir ofte benyttet som foredragsholder i ulike arbeidsrettslige tema, og er fast sensor og veileder innenfor ulike fagfelt på Universitet i Bergen.

Erfaring

2018 -

Arntzen de Besche

Senioradvokat

2020

DNB Bank ASA

Intern advokat (secondment)

2017 - 2018

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)

Advokat

2016 - 2017

Arntzen de Besche

Fast advokat

2013 - 2016

Arntzen de Besche

Advokatfullmektig

2012

Office of the Attorney General for the District of Colombia

Legal intern

Utdanning

2008 - 2013

Universitetet i Bergen

Master i rettsvitenskap

2012

American University, Washington D.C.

Spesialemner som en del av den norske mastergraden

Rankinger

2023

Finansavisens Advokatundersøkelse: Arbeidsrett - lovende talenter

2. plass

2022

Finansavisens Advokatundersøkelse: Arbeidsrett - lovende talenter

5. plass

Aktuelt

Se alle

2. mai 2023

Ulykker i arbeidslivet - hva kreves av virksomheten?

Arbeidsgivere har et betydelig ansvar for de ansattes sikkerhet, og det er viktig å være oppmerksom på hvilke krav som stilles til virksomheten. Dette nyhetsbrevet oppsummerer arbeidsgivers viktigste plikter forut for – og etter en ulykke skjer.

13. oktober 2021

Nyhetsbrev: Prinsipiell avklaring om foretaksstraff for arbeidsgiver

Tidligere denne uken ble det kjent at et selskap ble ilagt et forelegg på 1 million kroner i forbindelse med en dødsulykke på Tverlandet i 2019. Opprinnelig ble også arbeidsgiver som satte ut oppdraget ilagt et forelegg på 300 000 kroner, før saken senere ble henlagt. Partner i Arntzen de Besche Advokatfirma, advokat Mira Tengesdal Torstenbø, og hennes team, har bistått som forsvarer for arbeidsgiver. Straffesaken reiser prinsipielle spørsmål og er av betydning for alle som setter ut oppdrag til andre virksomheter.
0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?