logo
Erlend L. Solberg

PartnerTrondheim

Erlend L. Solberg

Erlend er jobber med fast eiendom, shipping og kraftindustri hvor han bistår klienter med kontraktsrett, tvisteløsning, transaksjoner og selskapsrettslig bistand.

Han har bistått i en rekke transaksjoner som involverer både virksomheter, eiendom og skip, inkludert due diligence oppdrag. Han har flere års erfaring med å bistå Venture Capital selskaper. De seneste årene har han vært involvert i flere kontraktsforhandlinger som omfatter anskaffelser og drift av vindmøller.

En stor del av Erlend sitt arbeid omfatter prosjekter med store og kompliserte kontrakter, særlig knyttet til kraftindustrien og shipping hvor han har tung erfaring med flere internasjonale standardkontrakter som ulike FIDIC standarder, Kolemo og Kolemini, samt BIMCO-kontrakter.

Erlend jobber mye med forhandlinger, utarbeidelser og utvikling av kontrakter. Han var sentral i utviklingen av Nye Veiers norske IPL-kontrakt (integrert prosjektleveranse). Erlend var også sentral ved utvikling av den første IPL-kontrakten i Norge i forbindelse med utbyggingen ved Sykehuset i Vestfold, også kalt Tønsbergprosjektet.

Erlend er faglig sterk og ryddig i saksarbeidet. Han er en erfaren og dyktig prosjektleder og har stor arbeidskapasitet.

Good availability, high work capacity. Good at sorting out what is important.

Client, Legal 500, 2022

Aktuelt

Se alle

5. mai 2023

Høyesterett avklarer rekkevidden av tvangsfullbyrdelsesloven §13-14

I forrige uke avsa Høyesterett dom i en prinsipelt viktig sak om tvangsfullbyrdelse av plikten til å stemme på generalforsamling i aksjeselskaper. Høyesterett slår fast at en plikt til å stemme på en bestemt måte kan tvangsfullbyrdes ikke bare med løpende mulkt, men også ved at saksøkeren eller namsmannen stemmer for saksøktes aksjer.

13. desember 2021

Solid vekst og rekruttering for eiendomsavdelingen i Arntzen de Besche

I eiendomsavdelingen i Arntzen de Besche jobber 35 spesialister fordelt på kontorene i Oslo, Stavanger og Trondheim. En omsetningsvekst på nærmere 30 % fra 2020 til 2021, og flere nye klienter vitner om et høyt aktivitetsnivå, til tross for halvannet år med pandemi. Økt etterspørsel har også resultert i strategisk rekruttering av tre seniorressurser det siste året: partner Marianne Raa Bjaaland, og senioradvokatene Bård Berge og Kristin Dalvang.

6. mai 2021

Bokutgivelse: På rett grunn II

Norsk Forening for Bygge- og Entrepriserett fylte 35 år i 2019, og utgir i forbindelse med jubileet et festskrift med juridiske artikler. Artikkelsamlingen er utgitt av Gyldendal og ble lansert i mai 2021. Temaet for de ulike artiklene i festskriftet er utvalgte emner innenfor bygge- og entrepriserett. Artikkelforfatterne er professorer, advokater og sivilingeniører som arbeider med de nevnte juridiske fagfeltene.
0/0

Hva har vi gjort

Njord Aquashipping overtar nordnorsk brønnbåtsatsing

Njord Aquashipping ble etablert av Frøy Kapital i februar, i forbindelse med kjøpet av brønnbåten Njord Pioner. Etter en knapp måned har selskapet kjøpt sin andre brønnbåt. Vi er stolte over å ha bistått Njord Aquashipping som juridiske rådgivere med denne transaksjonen.

Shearwater Geoservices erverver streamere og skip

Shearwater Geoservices Holding AS («Shearwater») kunngjorde i dag to transaksjoner hvor de kjøper seks skip og seismikkustyr tidligere eid av Polarcus, fra Tiger Moth AS, et selskap tilknyttet Woodstreet Inc.

Milliardinvestering i ny vindkraft i Trøndelag

3. januar 2019 kunngjorde TrønderEnergi at det skal bygges ut i overkant av 1 TWh ny vindkraft i Trøndelag. Dette er fordelt på fire prosjekter: Frøya, Hundhammerfjellet (Vikna), Stokkfjellet (Selbu) og Sørmarkfjellet (Flatanger og Osen). Investeringen er på rundt 3 milliarder kroner.
0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?