logo

Milliardinvestering i ny vindkraft i Trøndelag

3. januar 2019 kunngjorde TrønderEnergi at det skal bygges ut i overkant av 1 TWh ny vindkraft i Trøndelag. Dette er fordelt på fire prosjekter: Frøya, Hundhammerfjellet (Vikna), Stokkfjellet (Selbu) og Sørmarkfjellet (Flatanger og Osen). Investeringen er på rundt 3 milliarder kroner.

TrønderEnergi har funnet en samarbeidspartner i Stadtwerke München (SVM) som bidrar til å realisere disse investeringene. TrønderEnergis eierandel vil være på 30%, mens SWMs eierandel vil være på 70%. NTE selger sine eierandeler i prosjektene på Frøya, Sørmarkfjellet og Hundhammerfjellet til SWM, og at de har inngått en kraftkjøpsavtale med TrønderEnergi og SWM.

SWM og TrønderEnergi oppretter også et felles operatørselskap som skal bygge, drifte og utvikle disse prosjektene videre fremover. Dette selskapet skal hete TrønderEnergi Vind, og vil være eid 51% av TrønderEnergi og 49% av Stadtwerke München.

Arntzen de Besche har bistått i forbindelse med tilbudskonkurransene for vindmølleanskaffelsene og de øvrige entreprisene, samt i forhandlingene og kontraktsutformingen for kontraktene med Vestas Norway AS som den valgte leverandøren av vindmøllene og de øvrige valgte hovedentreprenørene til de nye vindparkene. Arntzen de Besche sitt team har bestått av Erlend L. Solberg, Tor Kristian Lånke, Maria Bergsrønning Tanemsmo og Simen Angell Nicolaysen.

Pressemeldingen fra TrønderEnergi er tilgjengelig her.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?