logo

M&A

Vårt team består av spesialiserte og erfarne transaksjonsadvokater som til enhver tid jobber med ulike transaksjoner knyttet til kjøp, salg og fusjoner av selskaper og virksomheter. Med bred kommersiell erfaring og sammensatt bransjekompetanse, bidrar vi med verdifull strategisk rådgivning som sikrer et vellykket resultat.

Rådgivning fra våre advokater

Våre advokater hjelper deg med planlegging, rådgivning, selskapsgjennomgang (due diligence), forhandling og gjennomføring av alle typer prosesser. Vi gir deg råd innenfor

  • kjøp og salg av virksomheter og selskaper
  • fusjoner og fisjoner
  • joint venture
  • virksomhetsoverdragelser
  • restruktureringer og omorganiseringer
  • finansiering og emisjoner

Kompetanse tilpasset ditt behov

Vi bistår både store og små virksomheter innenfor alle bransjer, verdipapirforetak, investorer og private equity- og venturefond. Våre klienter er både lokale, nasjonale og internasjonale. Vi hjelper norske selskaper som skal etablere seg utenfor Norge så vel som internasjonale selskaper som vil inn i det norske markedet.

Transaksjoner er ofte strategiske og komplekse, og medfører store endringer. Dette krever at vi som advokater må bistå med mer enn juridisk spisskompetanse. Vi må ha inngående kunnskap til bransjen og markedet klientene opererer i. Vår erfaring og innsikt i det norske og internasjonale markedet, på tvers av næringer, gjør at vi kan gi strategiske og strukturelle råd, samtidig som vi håndterer kompleksiteten i de enkelte transaksjonene.

Dette kan du forvente av oss

Vi er et sammensatt team med ulike bakgrunner, spesialiseringer og kompetanseområder. I tillegg samarbeider vi tett med spesialister fra andre fag- og bransjeområder internt i firmaet, for å sikre at klientene våre har det best sammensatte teamet til hvert oppdrag. Vi er nysgjerrige, involverte og opptatt av å lese terrenget og være i forkant.

Hos oss får du én hovedkontakt som du forholder deg til. Vi setter inn den advokaten som best kan hjelpe deg. Kort sagt: Hos oss har du alltid rett ekspert på rett oppdrag til rett tid.

Very attentive – every deadline is kept. Straight forward advice with a good sense for the commercial aspects of the deal.

Legal 500 2023, Commercial, Corporate and M&A

Aktuelt

Se alle

15. september 2023

IFLR 1000: Sterke resultater for Arntzen de Besche

Resultatene for årets utgave av IFLR 1000 sin undersøkelse ble nylig publisert. Arntzen de Besche er rangert i Tier 2 i samtlige av de fem kategoriene, og i tillegg har 11 advokater av våre advokater blitt rangert individuelt. IFLR 1000 er en av de mest anerkjente ratingbyråene, og rangerer både advokatfirmaer og advokater med vekt på finans- og transaksjonstjenester.

17. februar 2023

Vi opprettholder sterke resultater i Chambers Global 2023

I går publiserte Chambers Global sine resultater fra 2023, hvor vi styrker våre individuelle resultater og opprettholder posisjonene våre på firmanivå. Rankingen favner totalt åtte områder og vi er rangert innenfor syv.

24. oktober 2022

Fra gründervirksomhet til verdensledende aktører

Havbruksnæringen i Trøndelag har hatt en formidabel utvikling, og står for en enorm verdiskaping i regionen. –Det har vært utrolig spennende å bistå mange av disse selskapene fra de var enkeltpersonforetak og gründervirksomheter, til å bli verdensledende globale aktører, forteller partner i Arntzen de Besche, Ole Skeidsvoll Moe.

8. juli 2022

Et travelt halvår for transaksjonsadvokatene i Arntzen de Besche

Det nærmer seg sommerferie og tradisjonen tro sender ratingbyrået MergerMarket ut league tables som viser hvilke advokatfirmaer som har vært de mest aktive i første halvår. Arntzen de Besche rangeres som vanlig høyt på resultatlistene, og er i første halvår rangert på 3. plass i total transaksjonsverdi og 4. plass i antall transaksjoner blant de norske advokatfirmaene. Året har bydd på rekordhøy aktivitet hvor selskapet har vært involvert i transaksjoner med en totalverdi på 8,8 milliarder USD.

30. juni 2022

Lang saksbehandlingstid hos Brønnøysundregistrene

Arntzen de Besche bistår jevnlig kunder som har behov for å registrere endringsmeldinger og nyregistreringer av selskap hos Brønnøysundregistrene. Vår erfaring er at det over en lang tidsperiode har vært betraktelig lenger saksbehandlingstid enn tidligere hos de fleste av registrene. Dette kan blant annet føre til utfordringer ved gjennomføring av transaksjoner og restruktureringer.
0/0

Hva har vi gjort

SINTEF etablerer nytt investeringsfond

SINTEF lanserer nytt såkornfond, som så langt har hentet inn 300 millioner til investeringer i tidlig fase. Vi er stolte over å ha bistått SINTEF i etableringen av fondet, som skal sikre finansiering av oppstartsselskaper fra deres egen forsknings- og innovasjonsvirksomhet.

Njord Aquashipping overtar nordnorsk brønnbåtsatsing

Njord Aquashipping ble etablert av Frøy Kapital i februar, i forbindelse med kjøpet av brønnbåten Njord Pioner. Etter en knapp måned har selskapet kjøpt sin andre brønnbåt. Vi er stolte over å ha bistått Njord Aquashipping som juridiske rådgivere med denne transaksjonen.

Arntzen de Besche har bistått BP i en joint venture med Deep Wind Offshore for å utvikle sørkoreanske havvindprosjekter

Vi er stolte over å ha bistått som juridiske rådgivere for BP i forbindelse med joint venture, og ønsket om å videreutvikle havvindmulighetene i Sør-Korea. Som en del av avtalen har BP kjøpt en 55 prosent eierandel i Deep Wind Offshores (DWO) tidligfase havvindhavn, som inkluderer fire prosjekter på den koreanske halvøya med en potensiell produksjonskapasitet på opptil 6 GW.
0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?