logo

SINTEF etablerer nytt investeringsfond

SINTEF lanserer nytt såkornfond, som så langt har hentet inn 300 millioner til investeringer i tidlig fase. Vi er stolte over å ha bistått SINTEF i etableringen av fondet, som skal sikre finansiering av oppstartsselskaper fra deres egen forsknings- og innovasjonsvirksomhet.

Bak de 300 millionene som allerede er på plass står investorene KLP, Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen DnB, SpareBank 1 SMN, Reitan Kapital, Koteng Holding og Investinor.

Ved utgangen av 2022 hadde SINTEF 18 oppstartsbedrifter i sin porteføle. Dette er det sjette investeringsfondet de etablerer, og fondet har allerede gjort fire investeringer i selskapene MIA Health, Sonair, Morescopeen og Cartesian.

Privat kapital vil løse samfunnsutfordringer

Anders Lian, administrerende direktør i SINTEF TTO forteller at kapitalen skal gå til bærekraftig samfunnsutvikling.

– Våre investorer er resultatorienterte som alle andre investorer. I tillegg ønsker de at kapitalen bidrar også til bærekraftig samfunnsutvikling, og den garantien stiller vi.

Også konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv, legger vekt på arbeidet med å levere teknologi og innovasjoner som skal gi både samfunn og næringsliv anledning til å endre seg i takt med kravene til et mer bærekraftig samfunn.

- Jeg er veldig glad for å se at oppstartsselskapene vi skaper bidrar sterkt til å realisere FNs bærekraftsmål og at de lykkes så godt med å tiltrekke seg kapital fra profesjonelle investorer i inn- og utland i fasen hvor de skal vokse ut av laboratoriene og opp til stor skala, sier hun.

Vi gratulerer alle involverte. Det juridiske arbeidet ble ledet av Tommy Dahlen og Maria B. Tanemsmo.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?