logo
Rune Haglund

PartnerTrondheim

Rune Haglund

Rune bistår finansinstitusjoner, verdipapirforetak og private selskaper i forbindelse med finansieringstransaksjoner, garantirettslige spørsmål, drift, selskapsrett, transaksjoner, forsikringsrettslige spørsmål og restrukturering. Rune bistår også klienter innenfor arv og skifte.

Han har betydelig kompetanse om sparebanksektoren, hvor han både har jobbet og bistått med rådgivning siden 1986. Han har også erfaring som inhouse advokat og styreverv innenfor flere venture capital-selskaper og stiftelser. Denne brede erfaringen gjør at han har et godt overblikk for tilgrensende fagområder.

Som rådgiver er Rune løsningsorientert, med sterke sosiale egenskaper og stort nettverk. Han er en ettertraktet foredragsholder for sparebanker og andre finansinstitusjoner i Midt-Norge.

Rune er styreleder og styremedlem i en rekke foreninger og stiftelser.

Rune har bistår i et bredt nedslagsfelt, alt fra utredningsarbeid, finansregulatoriske spørsmål, finansieringsløsninger, investeringer, lånetilbud, låneavtaler, syndikeringsavtaler, sikkerhetsetableringer og garantier innenfor næringsrelaterte forhold og skipsfinansering.

Aktuelt

Se alle

19. desember 2023

Hva kan vi lære etter tilsynet hos Askim & Spydeberg Sparebank?

Etter tilsyn hos Askim & Spydeberg Sparebank vedtok Finanstilsynet den 20. november 2023 å ilegge banken et overtredelsesgebyr på NOK 9 500 000. Tilsynsrapporten illustrerer på flere måter hvilke krav Finanstilsynet stiller til rapporteringspliktige etter hvitvaskingsregelverket. Med denne artikkelen ønsker vi å belyse noen generelle læringspunkter for andre rapporteringspliktige som kan utledes av tilsynsrapporten.

22. mars 2021

Nyhetsbrev: Utgåtte sedler og hvitvaskingsrisiko

Vi har den senere tiden fått flere henvendelser fra banker knyttet til mottak av utgåtte sedler, og hvitvaskingsrisikoen forbundet med dette. I slutten av 2020 utgikk den gamle utgaven av 1 000-kronerssedlene. I tillegg har 50-, 100,- 200,- og 500-kronerssedler utløpt i henholdsvis 2018 og 2019.
0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?