logo

Finansiering

Vårt team er et av landets største, og er topprangert innenfor bank og finans. Våre spesialister bistår norske og internasjonale banker, finansforetak, fond, tilretteleggere og låntakere med komplekse lånefinansieringer. Finansiering har ofte internasjonale elementer, og vi har et utstrakt internasjonalt nettverk vi kan trekke på.

Rådgivning fra våre advokater

Vi samarbeider tett med våre klientene våre gjennom hele prosessen, fra strukturering, utarbeiding og forhandling av lånedokumentasjonen. Vi deltar også i forhandlingene om vilkårene i låneavtalen, og tilknyttet dokumentasjon, som interkreditoravtaler, der det er aktuelt. Vi bistår med:

  • Låneavtaler, syndikerte og bilaterale
  • Garanti- og sikkerhetsdokumenter
  • Oppkjøpsfinansiering
  • Prosjektfinansiering
  • Strukturert finansiering
  • Leasing
  • Derivater
  • Restruktureringer og insolvens

Våre advokater har bred erfaring innen bank og finans og flere har “in-house”- erfaring fra bankene og kjenner finansieringsprosessene fra flere sider. Vi har et bredt internasjonalt kontaktnett og lang erfaring med å koordinere grenseoverskridende finansieringer. I tilfeller der finansiering inkluderer spørsmål knyttet til andre rettsområder, som skatterett, petroleumsrett, verdipapirrett, eller andre rettsområder, kobler vi inn fagspesialister fra andre avdelinger internt.

Dette kan du forvente av oss

Hos oss får du høy “partner attention”. Vi er opptatt av å gi tydelige råd på hva som er den beste fremgangsmåten, og er opptatt av å skille mellom hva som er viktig og mindre viktig for klienten.

Vi setter alltid sammen det teamet som best kan hjelpe deg, slik at du alltid har rett ekspert på rett oppdrag til rett tid.

Aktuelt

Se alle

15. september 2023

IFLR 1000: Sterke resultater for Arntzen de Besche

Resultatene for årets utgave av IFLR 1000 sin undersøkelse ble nylig publisert. Arntzen de Besche er rangert i Tier 2 i samtlige av de fem kategoriene, og i tillegg har 11 advokater av våre advokater blitt rangert individuelt. IFLR 1000 er en av de mest anerkjente ratingbyråene, og rangerer både advokatfirmaer og advokater med vekt på finans- og transaksjonstjenester.

16. august 2022

Arntzen de Besche er på plass i Arendal!

Den nye åpenhetsloven, EUs taksonomi, grønne innkjøp, bærekraft i bygg-, anlegg og eiendomsbransjen, hydrogensatsing i Norge og fremtidens mat og landbruk er blant temaene på de nærmere 1 700 arrangementene under årets Arendalsuka. Vårt team er på plass sammen med vår partner Skift-Næringslivets klimaledere, og ser frem til å delta i samtaler og diskusjoner med sentrale aktører, venner og bekjente.

10. mai 2021

Topprangert finansieringsmiljø i sterk utvikling

Kompetansemiljøet innenfor bank og finans i Arntzen de Besche opplever en sterk utvikling. De siste årene kan oppsummeres med fire nye partnere, en omsetningsvekst på 70 % fra 2017 til 2020, sementering av sin sterke posisjon hos banker og tilretteleggere, og videreutvikling av posisjonen hos låntakere. Kompetansemiljøet ble tidligere i april rangert i Tier 1 av det ledende ratingbyrået Legal 500. Fem av våre advokater ble rangert, og i denne artikkelen blir du litt mer kjent med de fem.

22. mars 2021

Nyhetsbrev: Utgåtte sedler og hvitvaskingsrisiko

Vi har den senere tiden fått flere henvendelser fra banker knyttet til mottak av utgåtte sedler, og hvitvaskingsrisikoen forbundet med dette. I slutten av 2020 utgikk den gamle utgaven av 1 000-kronerssedlene. I tillegg har 50-, 100,- 200,- og 500-kronerssedler utløpt i henholdsvis 2018 og 2019.
0/0

Hva har vi gjort

Arntzen de Besche bistår KMC Properties i transaksjon

Storm Real Estate ASA (OSE: STORM) kunngjorde 17. november at de har inngått en avtale for kjøp av 100 % av aksjene i KMC Properties AS ("KMC") for ca. NOK 1 milliard (NOK 1.076 millioner). KMC er et privateid eiendomsselskap, som eies 53 prosent av EBE Eiendom AS, et selskap kontrollert av familiene Bekken og Thoresen og 47 prosent av Witzøe-familiens investeringsselskap Kverva Industrier AS.
0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?