Hopp direkte til innhold

Olje og gass

Arntzen de Besche er et ledende advokatfirma innen olje- og gass-sektoren både i Norge og globalt. Med verdensomspennende bransjekunnskap og erfaring bidrar vi til målrettet verdiskaping hos oljeselskaper, leverandører og myndigheter.

Etter over 40 års samarbeid med oljeselskaper, leverandørbedrifter og petroleumsmyndigheter har vi landets sterkeste advokatgruppe innen olje og gass. 

Ratingbyråene Chambers & Partners og Legal 500 rangerer oss blant de ledende i Norge. Arntzen de Besche er kåret til Norges beste firma i olje og gass i Finansavisens advokatundersøkelse. 

Dyktige advokater med industriell og internasjonal erfaring

Alle våre erfarne advokater har vært ansatt i oljeindustrien eller hos petroleumsmyndighetene. Dette innebærer at vi arbeider tett med bedriftsorganisasjonene hos oljeselskaper og leverandørselskaper for effektiv og målrettet rådgivning i samarbeid med selskapets ledelse og medarbeidere. 

Arntzen de Besches advokater har prosedert noen av de største tvistesakene på norsk sokkel.

Arntzen de Besche arbeider med olje- og gassvirksomhet i oljeproduserende land i hele verden. Olje- og energigruppen vår har bistått norske selskapers internasjonale virksomhet og gitt råd til nasjonale myndigheter i over 25 land i Europa, Asia, Afrika, Midt-Østen og Sør-Amerika. Vår rådgivning til regjeringer i oljeproduserende land omfatter både petroleums- og miljølovning, produksjonsdelingsavtaler, tildelingsrunder, folkerett, havrett og traktatspørsmål.

Vi driver også et bredt internasjonalt arbeid med transparenskrav og korrupsjonsspørsmål.

Juridiske spørsmål innenfor olje og gass er ofte store, komplekse og forretningskritiske. Vi bistår med kompetente og effektive advokatteam tilpasset oppdragets omfang.

Vi arbeider med alle juridiske forhold innen olje og gass 

Vår rådgivning retter seg særlig mot følgende områder:

LETE OG UTVINNINGSVIRKSOMHET

TRANSAKSJONER

GASSALG OG GASSTRANSPORT

UTBYGGING OG ENTREPRISE

MYNDIGHETSBISTAND

PETROLEUMSSKATT

TVISTELØSNING (VOLDGIFT OG ALMINNELIG DOMSTOLSBEHANDLING) – BLANT ANNET VEDRØRENDE: 

Vi har videre et omfattende engasjement i karbonfangst, utslipp og andre miljøsaker knyttet til olje- og energivirksomheten. 

Les mer om vår kompetanse innenfor olje og gass her.

Relaterte saker

Kontaktpersoner

Medarbeidere: Olje og gass