logo
Thomas Øslebø

Kontaktinformasjon

Kompetanseområder

PartnerOslo

Thomas Øslebø

Thomas bistår i eiendomstransaksjoner, eiendomsinvesteringer og utviklingsprosjekter. Han har betydelig erfaring med store og komplekse utviklings- og transformasjonsprosjekter både knyttet til næringseiendom, bydelsutvikling og urbanisering.

Thomas bistår alt fra store aktører som tradisjonelle eiendomsselskaper, eiendomsutviklere og finansielle investorer til syndikater og joint ventures med juridisk spisskompetanse innen eiendomsprosjekter. Thomas har også bred erfaring med utenlandske investorer i de norske markedet. Dette involverer også å utarbeide samarbeidsmodeller, aksjonæravtaler og legge til rette for samarbeid mellom finansielle og operative aktører.

Med sin bakgrunn og brede erfaring er Thomas en høyt verdsatt strategisk rådgiver for klientene. Han evner å se det store bildet og bistår også med rådgivning innenfor skatt og avgift, finansiering, selskapsrett og M&A. Thomas er proaktiv i saksarbeidet og er opptatt av å finne kommersielt gode løsninger for partene.

Thomas Øslebø is a prodigy in real estate and in getting to know our business and strategic plans, and implementing them in legal advice.

Klient, Legal 500, 2024

Aktuelt

Se alle

10. august 2023

Når utløses forkjøpsrett i eiendom ved overdragelse av aksjer?

Forkjøpsrett i fast eiendom er en rettighet som gjør seg gjeldende ved salg av eiendom, eller når eiendommen på annen måte skifter eier. Lovens definisjon av fast eiendom omfatter tomt (grunnen) og bygninger, men også andre innretninger som er varig forbundet med grunnen.

5. juli 2023

Forkjøpsrett ved fisjon og fusjon på bekostning av kontinuitetsprinsippet?

Hvorvidt forkjøpsrett utløses ved fisjon og fusjon er et spørsmål som nylig var oppe for Høyesterett i Kvinnherad Energi-saken (HR-2023-1128-A). I utgangspunktet hindrer kontinuitetsprinsippet at avtalt forkjøpsrett utløses ved fusjon og fisjon, dette la Høyesterett til grunn i Kvinnherad Energi-saken. Hvordan dette stiller seg ved lovbestemt forkjøpsrett er fremdeles åpent.

11. november 2022

Leietaker er konkurs - hva gjør vi?

Mange bedrifter sliter økonomisk under økte kostnader, og det ventes at konkurstallene vil øke i nær fremtid. Når en bedrift slås konkurs, skjer det ofte uten noe forvarsel til omverdenen. Den som har inngått en kontrakt med en konkursrammet bedrift kan derfor bli nødt til å ta viktige beslutninger raskt. Vi ser nærmere på hva utleier må være oppmerksom på hvis leietaker går konkurs, slik at utleier unngår å lide unødig tap.

29. september 2022

Servitutter som årsak til konflikt ved utvikling av eiendom

Ofte møter man på tinglyste servitutter når man skal utvikle en eiendom. Servitutter kan være kime til konflikt, fordi de enten legger begrensninger på eiendommens utnyttelse og bruk (negativ servitutt) eller gir en særlig rettighet til bruk eller utnyttelse av andres eiendom (positiv servitutt).

11. mars 2022

Krigen i Ukraina - betydning for entreprisekontrakter og boligkjøperkontrakter

Sanksjonene mot Russland og Hviterussland, og krigen i Ukraina vil få betydning for bygge- og anleggsbransjen. Tilgangen til materialer og prisene på materialer og råvarer vil bli påvirket. For byggeprosjekter som gjelder oppføring av boliger kan situasjonen også føre til forsinkelser i overlevering av boligene til forbrukerne.

13. desember 2021

Solid vekst og rekruttering for eiendomsavdelingen i Arntzen de Besche

I eiendomsavdelingen i Arntzen de Besche jobber 35 spesialister fordelt på kontorene i Oslo, Stavanger og Trondheim. En omsetningsvekst på nærmere 30 % fra 2020 til 2021, og flere nye klienter vitner om et høyt aktivitetsnivå, til tross for halvannet år med pandemi. Økt etterspørsel har også resultert i strategisk rekruttering av tre seniorressurser det siste året: partner Marianne Raa Bjaaland, og senioradvokatene Bård Berge og Kristin Dalvang.

11. februar 2021

Nyhetsbrev: Regjeringen legger til rette for "leie-til-eie"-strukturer

I pressemelding fra regjeringen den 3. februar 2021 gir regjeringen utrykk for at det er ønskelig å legge til rette for bruk av «leie-til-eie»-ordninger som et virkemiddel for å hjelpe flere inn i boligmarkedet. Som et konkret tiltak informerer regjeringen om at Finansdepartementet har igangsatt en utredning av behovet for endring av skatteloven § 7-3 om beskatning av boligselskap og andelshavere. Regjeringen legger i pressemeldingen til grunn at dagens skatteregler kan gi «disinsentiver til å inngå leie-til-eie-kontrakter i boligselskap» og viser til at private boligutviklere har utrykt at det i flere prosjekter kunne vært inngått avtaler med leie-til-eie-struktur for minst 30 % av enhetene i prosjektet.
0/0

Hva har vi gjort

0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?