logo

Med bistand fra Arntzen de Besche har Ness, Risan og Partners solgt eiendomsvirksomheten til Swiss Life Group

Arntzen de Besche har bistått Ness, Risan og Partners (NRP) med utskillelse og salg av hele deres eiendomsvirksomhet til Swiss Life Group. Virksomheten vil beholde lokasjonen i Oslo og de 39 ansatte, men blir en del av merkevaren Swiss Life Asset Managers.

Styrker tilgangen til nye investorer i Norden

Swiss Life Group er i dag et av de ledende livsforsikrings- og kapitalforvaltningsselskapene i Europa, og har tidligere gjort en rekke lignende transaksjoner både i Tyskland, Storbritannia og Frankrike. Med oppkjøpet av eiendomsvirksomheten til NRP utvider de nå sitt geografiske fotavtrykk og styrker tilgangen til nye investorer i Norden, samtidig som de styrker sin posisjon som Europas ledende eiendomsforvalter.

- Ved å ta dette steget utvider vi kundebasen vår og gir våre kunder direkte og inngående adgang til det nordiske eiendomsmarkedet. Vi ser frem til å samarbeide med NRPs erfarne og suksessrike team, uttaler CIO i Swiss Life Group, Stefan Mächler, i en pressemelding.

Strategisk viktig partnerskap

NRP er et norsk privateid investeringsselskap som opererer innenfor innen eiendom, shipping og offshorevirksomhet. Selskapet har vært ledende innen næringseiendom i Norge, og forvalter en portefølje av kontor-, detaljhandels- og næringseiendommer over hele Norden. Ved utgangen av 2020 forvaltet NRP eiendom til en verdi av 11.4 milliarder kroner.

- Etter en lang og grundig prosess kom vi frem til at Swiss Life Asset Managers var en perfekt partner for NRP, med en strategisk tilnærming, finansiell styrke, kompetanse og nettverk som gjør dette forholdet mer verdifullt enn summen av delene, uttaler Christian Ness i pressemeldingen.

Team

Som en av de mest aktive advokatfirmaene i det norske transaksjonsmarkedet var Arntzen de Besche representert med et svært erfarent team bestående av Lars Horgen Hinze, Christian Willumsen Haug, Eyvind Sandvik, Karl Rosèn og Hans Henrik Kværne.

Det er forventet at Finanstilsynet vil godkjenne transaksjonen og at gjennomføring vil finne sted i løpet av 2021.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?