logo

Arntzen de Besche bistår den europeiske energigiganten E.ON i avtale om strategisk samarbeid med Horisont Energi

Den europeiske energigiganten E. ON kunngjorde onsdag at de har inngått en strategisk samarbeidsavtale med det norske børsnoterte selskapet Horisont Energi, et ren energiselskap med planer om å omdanne gass til ammoniakk og hydrogen, og å tilby CO2-transport og -lagring. E.ON vil som en del av dette samarbeidet kjøpe en eierandel på 25 prosent i Horisont Energi. Arntzen de Besche bistår E.ON som juridisk rådgiver i transaksjonen.

Oppkjøpet av eierandelen i Horisont Energi vil bli gjennomført som en rettet emisjon, hvor E.ON kjøper 5,7 millioner aksjer i Horisont Energi til 65 kroner per aksje. Dette innebærer at E.ON sin samlede investering i selskapet, er på 370,9 millioner kroner. Emisjonen er planlagt gjennomført innen utgangen av januar 2022.

E.ON vil bidra til samarbeidet med sin karbonfangst- og flytendegjøringsvirksomhet, og Patrick Lammers, styremedlem i E.ON, sier følgende om samarbeidet i en felles pressemelding onsdag:

- Samarbeid med Horisont Energi vil gjøre oss i stand til å være en «first mover» i fremtidens industrielle karbonsyklusvirksomhet, som vil være en nøkkeldriver i europeisk industriell og kommunal avkarbonisering i andre halvdel av tiåret.

Arntzen de Besche har over en viss tid arbeidet tett med E.ON sitt utmerkede M&A og kommersielle team på transaksjonen, som på juridisk side ledes av den erfarne senioradvokaten, Dr. Tobias Rösner.

Vi gratulerer partene med utfallet. Arntzen de Besches team ledes av energiavdeling partner Anders Rødland, og kjerneteamet består av Henrik Braavold Johansen, Stein Ove Solberg, Tommy Dahlen, Elisabeth Eriksson og Jostein T. Sakkestad.

Du kan lese mer i pressemeldingen fra E.ON.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?