logo

Grønn uke: Det grønne skiftet og eiendomsbransjen

07:30 - 09:00

24. mars

Arntzen de Besche, Ruseløkkveien 30, Oslo

For andre år på rad inviterer vi, i samarbeid med Skift-Næringslivets klimaledere, til Grønn uke i vårt BREEAM-NOR Excellent sertifiserte bygg, VIA. Hver morgen i uke 12 holder vi frokostseminar innenfor en rekke temaer og næringer.

Arntzen de Besche ønsker å være en pådriver i det grønne skiftet. Under Grønn uke i VIA vil bransje- og fagspesialister i norsk næringsliv og fra Arntzen de Besche dele sine erfaringer, gi en status på situasjonen i flere markeder, og dele sine tanker om fremtidens behov, muligheter og utfordringer.

Seminaret 24. mars vil ta for seg "Det grønne skiftet og eiendomsbransjen".

Vi har gleden av å få Akershus Eiendom AS, Norconsult AS og Danske Bank til vår frokostseminar om det grønne skiftet i eiendomsbransjen. På møtet vil de siste undersøkelsene om betydningen av ESG og leiesektoren gjennomgås og kartlegging av fysisk klimarisiko samt klimatilpasning for nye og eksisterende bygg. Det blir også en gjennomgang av hvordan bærekraft og taksonomi påvirker lånetilgang og lånevilkår samt hva AdeB arbeider med .

Program for dagen:

• ESG og leiesektoren
Kari Due-Andresen, Chief Economist/Head of Research i Akershus Eiendom AS
Resultater fra Akershus eiendoms siste ESG-undersøkelser blant banker, gårdeiere og leietakere - høyere ambisjoner, men fortsatt et stykke igjen.

• Klimarisiko og klimatilpasning for bygg og eiendom
Ingve Ulimoen, bærekraftsansvarlig, Norconsult AS
Fysisk klimarisiko og klimatilpasning er ett av kriteriene som inngår i EUs taksonomi for både nye og eksisterende bygg. I tillegg utgjør overgangen til lavutslippssamfunnet både risiko og muligheter for selskaper fremover.

• Lånefinansiering
Daniel Brenden, Sustainability Expert, Danske Bank ASA
Hvordan vil bærekraft og EUS taksonomi påvirke lånetilgang og lånevilkår for eiendom?

• ESG og leiekontrakter
Marianne Raa Bjaaland (partner) og Kristin Dalvang (senioradvokat), Arntzen de Besche Advokatfirma
Det grønne skifte har ført til nye behov hos gårdeier og leietaker. Vi går blant annet gjennom eksempler på hvilke behov man bør ta hensyn til i leiekontrakter.

Vi inviterer til frokost og registrering fra kl 08.00. Foredragene starter kl 08.30.

Vi oppfordrer til spørsmål og diskusjon.

Velkommen!

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?