logo

Jakter nye talenter etter ekspansiv vekst

I løpet av de siste årene har Arntzen de Besche sitt kontor i Trondheim opplevd en ekspansiv vekst, og med sine 30 advokater er de Trøndelags største advokatkontor. Nå jakter de nye talenter for å dekke den stadig økende etterspørselen.

– Vi ser etter alt fra helt ferske talenter rett fra studiet til partnerspirer, det viktigste for oss er at de har lyst til å jobbe som advokater og har et solid juridisk talent i bunn, forteller André Michaelsen, som leder Trondheimskontoret.

I arbeidet med å rekruttere dyktige folk er Michaelsen mindre opptatt av hvilke fagområder de har jobbet med tidligere. Det viktigste er at de har de faglige kvalitetene som skal til. I løpet av de siste årene har han rekruttert flere advokater fra noen av landets fremste advokatfirmaer.

Flyttet fra Oslo til hjembyen

Marianne Lutterloh Ljones, Eirik Skoglund, Julie Falkanger og Christopher Hestnes startet alle karrierene sine i noen av de største advokatfirmaene i Oslo. Så meldte savnet etter familien, hjembyen og naturen seg. Som det største advokatfirmaet i regionen, var Arntzen de Besche et naturlig sted å søke seg til. Likevel var de spente på hvordan overgangen fra noen av landets største advokatkontor ville bli.

I dag jobber alle på kontoret i Trondheim, og opplever at de har et stort tilfang av spennende saker og klienter, og har fått større ansvar.

Høyt faglig nivå, og større ansvar

Julie Falkanger jobber som fast advokat innenfor arbeidsliv. Hun opplevde å få større ansvar etter at hun flyttet hjem.

- Vi er jo ikke så mange på arbeidslivsavdelingen her i Trondheim, så jeg ble tidlig kastet inn i prosjekter og fikk mye ansvar. Jeg har hatt en veldig bratt læringskurve etter at jeg kom hit og har fått gleden av å jobbe tett med partnere, noe jeg har vokst mye på, forteller hun.

Marianne Lutterloh Ljones, senioradvokat innenfor teknologi og innovasjon, var særlig spent på det faglige nivået.

- Her har jeg absolutt ikke blitt skuffet. De som jobber her på Trondheimskontoret er alle svært dyktige innenfor sine fagfelt. I tillegg er det også viktig å nevne at Trondheimskontoret samarbeider tett med kontorene i Oslo og Stavanger, noe som gjør fagmiljøet enda bredere og sterkere. Teknologigruppen i Trondheim er en viktig ressurs for alle kontorene, og jeg jobber derfor like mye for partnere og klienter i Oslo som for partnere og klienter i Trondheim.

Spennende tech-miljø i Trondheimsregionen

Trondheim blir av mange regnet som Norges teknologihovedstad. Marianne Lutterloh Ljones og Christopher Hestnes jobber begge med teknologi og innovasjon, og har stor glede av å jobbe tett på det sterke tech-, startup-, og forskningsmiljøet rundt store institusjoner som Sintef og NTNU.

- I tillegg til å bistå mange av de godt etablerte aktørene i regionen, bistår vi også selskaper som vokser opp fra disse innovasjonsmiljøene. Da er vi ofte så heldige å få bli med på hele reisen fra startup, til scaleup med kapitalisering, finansiering og arbeidsliv, og alt som hører med, forteller Christopher. Å få ta så stor del i kommersialisering av nyskaping og teknologi er utrolig gøy.

Bistår lokale, nasjonale og internasjonale klienter

Det er ikke bare innenfor teknologi det skjer mye. Det har også vært betydelig aktivitet i entrepriseavdelingen, som blant annet er involvert i flere store prosjekter i regionen, særlig innenfor bygg- og anlegg og havbruksnæringen.

- Da jeg skulle begynne i firmaet var jeg spent på sakstilfanget, forteller Eirik Skoglund, senioradvokat innenfor entreprise og tvisteløsning. Jeg erfarte fort at firmaet var involvert i veldig mange spennende prosjekter i Midt-Norge, og allerede første arbeidsdag satt jeg i klientmøte om et omfattende offshore havbruksprosjekt. Arbeidshverdagen opplever jeg egentlig som ganske lik den jeg hadde i Oslo. Vi får mange spennende saker, og betjener noen av de største aktørene i regionen, samtidig som vi har god kontakt med markedene i både Oslo og Stavanger gjennom kontorene som ligger der.

- Fordelen for oss som jobber med alle kontorene, er at vi kommer tett på det lokale innenfor den bransjen vi jobber mot, i tillegg til at vi får jobbe med både store nasjonale og internasjonale klienter. Du får hele spekteret, og kanskje bredere enn det man får dersom man kun arbeider i Oslo, sier Christopher.

- Hvis du ønsker å opprettholde det samme trykket og karrieremulighetene du har i Oslo, så får du definitivt det også i Trondheim, avslutter han.

Vil du bli en del av teamet i Trondheim?

- Vi er veldig stolte av det kollegene våre i Trondheim har klart å bygge, og vi håper så mange som mulig får øynene opp for mulighetene til å gjøre en advokatkarriere i Trondheim, forteller HR Manager Magnus Frekhaug.

Alle erfarne og spirende advokater som er interessert i en karriere i Trondheim oppfordres til å søke direkte gjennom CVideo eller ta kontakt Magnus Frekhaug eller André Michaelsen for å lære mer om mulighetene i Arntzen de Besche.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?