logo

12:00 - 16:00

12. september

House of Oslo, Ruseløkkveien 34

Kan solenergi være et bidrag i det grønne skiftet? Vurderer du å installere solceller på ditt tak eller som del av fasaden? Hva skal til for å dele egenprodusert strøm fra solkraft? Og hva er rammebetingelsene for utvikling av solkraft.

Våre partene Odd-Harald Wasenden og Marianne R. Bjaaland gir en kort introduksjon om regelverket for solcelleanlegg, hvilke endringer som er i prosess, mulighetene for å få leietakere til å betale for solenergi og reglene i plan- og bygningsloven.

Gruppeleder for Solenergi og lagring i Norconsult Mari Lauglo vil snakke om hvordan kan man regne hjem solcelleanlegg. Hvilken kilowattpris krever det? Hvilken energimengde kan produseres? Hvordan kan man lagre solenergi? Hun vil også snakke om suksessfaktorer og fallgruver ved solcelleanlegg

Sjefsrådgiver i Skanska Norge AS Svein Nassvik vil presentere noen boligprosjekter, og gjennomgå suksessfaktorer og fallgruver for et vellykket prosjekt. Nassvik vil også snakke om erfaringen med kommunen og hva som skal til for at satsingen skyter fart.

Vice President Projects i Bulk Rune Bang vil presentere noen næringsprosjekter, og gjennomgå deres erfaringer med suksessfaktorer og fallgruver for et vellykket prosjekt. Bang vil også redegjøre for Bulk sin satsing på sektoren.

Salgsdirektør at Lyse Energi AS Ketil Granbakken vil fortelle om Lyses erfaring med kundeopplevelsen av denne verdikjeden og viktigheten av å tenke bærekraft, men også se på de reelle kundebehovene.

Program:

13.30-14.00: Registrering og lett servering

14.00-14.45: Faglig

14.45-18.00: Mingling, god mat og drikke

Panel:

Mari Lauglo, gruppeleder Solernergi og lagring, Norconsult AS

Svein Nassvik, sjefsrådgiver i Skanska Norge AS

Rune Bang, Vice President Projects i Bulk

Ketil Granbakken, salgsdirektør i Lyse Energi AS

Marianne R. Bjaaland, partner i eiendomsavdelingen, Arntzen de Besche Advokatfirma

Odd-Harald Wasenden, partner i energiavdelingen, Arntzen de Besche Advokatfirma

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?