logo

Arntzen de Besche har bistått de kommunale eierne i Agder Energi i fusjonen med Glitre

Vi er stolte over å ha bistått som juridiske rådgivere til de 25 kommunale eierne i Agder Energi, i fusjonen med Glitre Energi. I dag ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i selskapene, hvor eierne vedtok fusjonen mellom selskapene.

Etter fusjonen vil selskapene utgjøre Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Fusjonen gjør også selskapene til nest største nettselskap, med 310 000 kunder. Selskapet vil forvalte og handle mer enn 30 TWh kraft i Norden, og dermed blir de Norges største selskap innen strømsalg til bedrifter og over 200 000 strømkunder i privatmarkedet.

Lars Erik Torjussen, styreleder i Agder Energi uttaler følgende:

- Vi er fornøyde med at eierne har vedtatt å fusjonere selskapene i tråd med styrets anbefaling. Dagens vedtak kommer etter en grundig fusjonsprosess, og nå vil vi sammen gripe mulighetene som ligger foran oss. Gjennom fusjonen vil vi trygge dagens arbeidsplasser og utvikle nye, og skape verdier i begge regionene.

Fusjonen er forventet gjennomført i løpet av 4. kvartal 2022, avhengig av godkjennelser fra Konkurransetilsynet og energimyndighetene.

Vårt kjerneteam har bestått av Odd-Harald B. Wasenden, Steffen Rogstad, Aleksander Dypvik Myklebust og Ane Tronrud.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?