logo

Arntzen de Besche har bistått BP i en joint venture med Deep Wind Offshore for å utvikle sørkoreanske havvindprosjekter

Vi er stolte over å ha bistått som juridiske rådgivere for BP i forbindelse med joint venture, og ønsket om å videreutvikle havvindmulighetene i Sør-Korea. Som en del av avtalen har BP kjøpt en 55 prosent eierandel i Deep Wind Offshores (DWO) tidligfase havvindhavn, som inkluderer fire prosjekter på den koreanske halvøya med en potensiell produksjonskapasitet på opptil 6 GW.

DWO er et norsk selskap med global tilstedeværelse, som utvikler havvindprosjekter. Selskapet støttes av industrielle eiere fra shipping/offshore og forsyningssektorene Knutsen OAS, Haugaland Kraft og Sunnhordland Kraftlag.

bp er i dag operatør for en landbasert vindhavn i USA med en samlet produksjonskapasitet på 1,7 GW. De bygger også sin globale tilstedeværelse innen havvind med en rørledning på 5,2 GW nettokapasitet.

Med dette joint venture-selskapet vil bp gå inn i det sørkoreanske havvindmarkedet gjennom Deep Wind Offshores eksisterende tilstedeværelse i regionen, som inkluderer et svært dyktig team fordelt på fire kontorer rundt om i landet. bp har en 40-år lang historie i Sør-Korea, som inkluderer betydelige olje- og LNG-handelsaktiviteter og smøremiddelvirsomheten, Castrol.

BPs direktør for havvind, Matthias Bausenwein, uttalte følgende i en pressemelding:

- Sør-Korea er et eksepsjonelt marked for å utvide vårt voksende fotavtrykk innen havvind. Vi er veldig glade for å jobbe med en partner så sterk som Deep Wind Offshore, som har klart å bygge et sterkt lokalt team og utvikle disse prosjektene i samarbeid med en rekke koreanske interessenter. Vi ser frem til å utvikle disse gigawattene videre, slik at vi kan integrere disse elektronene i det bredere energisystemet og hjelpe den globale og sørkoreanske energiovergangen.

Vårt kjerneteam besto av Per Dagslet og Ola Heian.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?