logo

Arntzen de Besche samarbeider med OBOS og Veidekke om unikt traineeprogram

I samarbeid med OBOS og Veidekke tilbyr Arntzen de Besche et helt unikt traineeprogram for jusstudenter. Gjennom tre koordinerte traineeopphold får studentene erfaring fra alle de tre selskapene, og dermed en helt unik innsikt i både de juridiske, praktiske og kommersielle sidene av bransjen. – Her får studentene bransjeforståelse det vanligvis tar å opparbeide seg, forteller Stian Heimdal, partner i Arntzen de Besche.

Å forstå de ulike partenes perspektiv – nøkkelen til gode løsninger

Ignethe Caroline Aaby går femte studieår ved Universitetet i Bergen, og er først ut på dette programmet. I løpet av februar og mars har hun vært en del av entrepriseteamet til Arntzen de Besche. Nå står opphold hos både OBOS og Veidekke for tur.

- Det er en unik mulighet til å få bedre innblikk i bransjen ved å se den fra de ulike aktørenes ståsted. Å forstå de ulike partenes perspektiv tror jeg også er nøkkelen for å komme frem til gode løsninger og å dempe konfliktnivået i bransjen. Det vil være en verdifull erfaring å ta med seg inn i arbeidslivet, forteller Aaby.

Unik bransjeinnsikt

Stian Heimdal er partner i Arntzen de Besche, og en av initiativtakerne til traineeprogrammet. Han har selv erfaring som advokat i Veidekke, og forteller at programmet vil gi studentene en bransjeforståelse det vanligvis tar lang tid å opparbeide seg.

- Gjennom dette programmet får studentene innsikt i bransjen og perspektivene til et advokatfirma, en byggherre og en entreprenør. OBOS og Veidekke er to store aktører som er ledende selskaper innenfor sine felt, og som gjennomfører noen av de største og mest spennende prosjektene i landet, forteller Heimdal.

- Vi tror dette programmet vil bidra til å øke interessen for entreprisefaget, og vi gleder oss over å kunne tilby dette programmet også til neste år, forteller juridisk direktør i OBOS, Terje Sjøvold.

Entrepriseretten - en praktikerdisiplin

Sammen med Gjertrud Synnøve Helland, HR-sjef i Veidekke, ser han frem til å gi studenter en mulighet til å bli enda bedre kjent med byggebransjen.

- Entrepriseretten er tradisjonelt en praktikerdisiplin, faget har blitt lært på jobben! Det er lite publisert juridisk litteratur, og domspraksis er regelmessig veldig konkret og krevende å sette seg inn i. Det er derfor veldig spennende å ta del i et slik program der jusstudenter får tilbud om en grundig og praktisk innføring i faget, og fra alle sider, forteller Sjøvold.

- Studenten vil få ulike perspektiver og utfordringer i og med at praksisperioden er tredelt. Vi som vertskap får også mulighet til å vise frem byggebransjen generelt, og entrepriserett spesielt: En veldig hyggelig bransje å jobbe i, og et veldig spennende område innen jussen, forteller Helland.

Økt interesse for eiendom og entreprise

Vi har de siste årene sett en økt interesse blant jusstudentene om å søke traineeopphold innenfor entreprise og eiendom. Den grønne omstillingen bygge- og anleggsbransjen står i, er en god match for studentenes økte interesse for bærekraft. De kan påvirke prosessene, og det synes å være en god match for fremtidstenkende studenter, sier Magnus Frekhaug, HR manager i Arntzen de Besche.

Allerede nå kan studenter søke seg til traineeprogrammet i 2023. Fristen for å søke er 9. mai og du kan søke her.

Kontaktpersoner

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?