Hopp direkte til innhold

Halvdagsseminar i offentlige anskaffelser

Mercell og Arntzen de Besche inviterer nok en gang til et halvdagsseminar i offentlige anskaffelser. Vi er nå inne i det femte året av vårt samarbeid og har i denne perioden hatt besøk av om lag 2000 deltakere på våre frokostseminarer og halvdagsseminarer. Mange gjengangere på deltakerlisten tolker vi som et tegn på gode kundeopplevelser. Vi tilstreber hver gang å ta opp aktuelle temaer, og denne gangen har vi satt sammen et meget spennende program.

Vi tar først for oss rammeavtaler, herunder både inngåelse og lojalitet. Dette er et tema som vekker stor frustrasjon for mange leverandører. Særlig viktig blir dette nå som innkjøpsmakten i større grad enn før sentraliseres. Dernest setter vi fokus på  kvalifikasjonsfasen og gir en statusoppdatering på bruken av egenerklæringsskjemaet ESPD. Skjemaet skaper mange spørsmål. Mon tro om vi ikke har fått den første saken om avvisning innen midten av juni?

Som tredje tema setter vi fokus på forhandlingsadgangen etter FOA del II og del III, herunder kravet til reelle forhandlinger og hvordan dette gjøres etter nytt regelverk. Vi avslutter med temaet leverandørsamarbeid. Hvem kan samarbeide? hvem er under-leverandør? Risikoen for avvisning ved manglende relevant dokumentasjon.

Vi tar for oss reglene både i klassisk sektor og forsyningssektoren parallelt, slik at også innkjøpere og leverandører til forsyningssektoren skal ha utbytte av foredragene.

Foredragsholdere er Ingrid Lund, Fredrik Alver og Espen Bakken, alle advokater i Arntzen de Besche. Vi vil også dele noen erfaringer fra «det virkelige liv» og har med oss innkjøpssjef i Gassnova, Christian Rønningen som gir oss innsikt i forhandlingene rundt karbonfangst. Vi ser frem til en innholdsrik dag med mange gode diskusjoner.

I den grad det er behov for å avtale (vederlagsfrie)møter med advokatene etter seminaret, holder vi naturligvis av tid til det. Ta kontakt i forkant. Om det er ett eller flere tema som dere ønsker belyst, kommer vi gjerne ut til deres virksomhet med tilpassede presentasjoner.

Program for dagen:

08.30 - 09.00: Registering og kaffe
09.00 - 10.00: Rammeavtaler – Inngåelse – Avrop og lojalitet
10.00 - 10.15: Pause
10.15 - 11.00: Kvalifikasjoner – Krav og dokumentasjon, ESPD –status?
11.00 - 11.15: Pause
11.15 - 12.30: Adgangen til og rammer for forhandling etter FOA del II og del III
12.30 - 13.00: Lunsj
13.00 - 14.00: Leverandørsamarbeid og bruk av underleverandører

Tid: 15. juni kl 09.00-14.00, med frokost/registrering fra kl 08.30
Sted: Arntzen de Besches lokaler i Bygdøy Allé 2, 0257 Oslo

For å melde deg på seminaret, klikk her.

Kompetanse