logo

Lager veileder for BREEAM-kontrakter i byggeprosjekter

Arntzen de Besche og Grønn Byggallianse skal lage en veileder for å implementere BREEAM i bygge- og entreprisekontrakter. – Vi vil gjøre det enklere å ivareta miljøkvaliteter i prosjekter, sier Anders Nohre Walldén fra Grønn Byggallianse.

Arntzen de Besche og Grønn Byggallianse ønsker å være pådrivere i det grønne skiftet. Derfor er vi stolte over å ha inngått et samarbeid for å oppnå bedre implementering, oppfølging og gjennomføring av miljøsertifiseringssystemet BREEAM-NOR i entrepriseprosjekter.

- Bygg- og eiendomssektoren står midt i en grønn omstilling. Grønn Byggallianse sitt arbeid er viktigere enn noensinne, og vi er glade for å bistå med vår juridiske kompetanse, sier Knud Jacob Knudsen i Arntzen de Besche.

Bygg- og anleggsnæringen er en viktig bidragsyter for å oppnå en bærekraftig utvikling i samfunnet. Bygg og eiendom kalles ofte 40 %-næringen, fordi bygg bruker 40 % av energien i samfunnet og 40 % av materialressursene. Globalt står næringen også bak hele 40 % av de totale klimagassutslippene. BREEAM-NOR er et viktig verktøy for å begrense disse negative klimavirkningene og for å oppnå gode miljøkvaliteter.

- Mange syns det er utfordrende å integrere BREEAM godt i bygge- og enteprisekontrakter. Det går utover miljøkvalitetene i prosjektet, og det vil vi gjøre noe med, sier Anders Nohre-Walldén i Grønn Byggallianse

Arntzen de Besche og Grønn Byggallianse vil sammen utarbeide en veileder med forslag til kontraktsbestemmelser som kan brukes for å implementere BREEAM i bygge- og entreprisekontraker. Som et ledd i dette samarbeidet vil det arrangeres kurs og workshop for å øke bevisstheten og kunnskapen til bransjeaktørene.

Målet er å bidra til at flere aktører innenfor bygge- og eiendomsnæringen oppnår gode miljøkvaliteter i sine prosjekter. På denne måten ønsker vi å skape en juridisk beskyttelse av miljø og klimamål, samfunnsbidrag og sosialt samfunnsansvar.

Foto: Ill. Schmidt / Hammer / Lassen (DK). Bildet viser VIA i Ruseløkkveien 26-30 i Oslo, hvor Arntzen de Besche flyttet inn i 2021. Prosjektet er sertifisert med BREEAM-NOR Excellent.

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?