logo
Henrik Braavold Johansen

PartnerOslo

Henrik Braavold Johansen

Henrik jobber hovedsakelig med M&A og kapitalmarkedstransaksjoner, selskapsrett og børs- og verdipapirrett. Innenfor M&A har han vært involvert i mange ulike typer transaksjoner som kjøp, salg, fusjoner og fisjoner av noterte og unoterte selskaper i Norge og utlandet. Han har også vært involvert i flere restruktureringer.

Han har betydelig erfaring med ulike type kapitalmarkedstransaksjoner og bistår jevnlig i børsnoteringer og andre typer egenkapitaltransaksjoner innenfor bransjer som blant annet shipping, sjømat, E&P, teknologi, finans og eiendom. Han bistår både utstedere, tilretteleggere, investorer og andre aktører i forbindelse med transaksjoner og løpende rådgivning til børs- og verdipapirrett. Han har også lang erfaring med arbeid knyttet til selskapsrettslige problemstillinger.

Henrik er en erfaren prosjektleder og har bred erfaring med å koordinere ulike transaksjoner. Som rådgiver er han opptatt av å se det store bildet, og være rett på sak. Han har kort responstid, og sørger for å involvere de riktige ressursene der det er formålstjenlig.

Erfaring

2019 -

Arntzen de Besche

Partner

2017 - 2018

Arntzen de Besche

Senioradvokat

2014 - 2017

Thommessen

Senioradvokat

2012 - 2014

Thommessen

Fast advokat

2011 - 2012

Thommessen (London)

Advokatfullmektig

2010 - 2011

Allen & Overy LLP (London)

Secondment

2007 - 2010

Thommessen

Advokatfullmektig

Utdanning

2001 - 2007

Universitetet i Oslo

Cand.jur.

Rankinger

2023

Legal 500, Capital markets

Recommended (rangert av Legal 500 siden 2019)

2023

IFLR 1000, M&A

Rising star (rangert av IFLR 1000 siden 2021)

Aktuelt

Se alle

19. oktober 2021

Solid rekruttering og sterk vekst for Kapitalmarked i Arntzen de Besche

I løpet av de tre første kvartalene av 2021 kunne teamet i M&A- og Kapitalmarkedsavdelingen skilte med en omsetningsvekst på 40 prosent, sammenlignet med samme periode året før. Solid rekruttering av dyktige advokater de siste 3 årene har styrket bredde- og bransjekompetansen som kreves i en hverdag med stadig mer komplekse oppdrag. I tillegg til gode økonomiske resultater, har teamet også gjort seg bemerket hos det globale ratingbyrået IFLR1000, som nylig rangerte Arntzen de Besche i Tier 2, som er nest øverste nivå, innenfor Capital Markets Debt og Capital Markets Equity.
0/0

Hva har vi gjort

Arntzen de Besche bistår den europeiske energigiganten E.ON i avtale om strategisk samarbeid med Horisont Energi

Den europeiske energigiganten E. ON kunngjorde onsdag at de har inngått en strategisk samarbeidsavtale med det norske børsnoterte selskapet Horisont Energi, et ren energiselskap med planer om å omdanne gass til ammoniakk og hydrogen, og å tilby CO2-transport og -lagring. E.ON vil som en del av dette samarbeidet kjøpe en eierandel på 25 prosent i Horisont Energi. Arntzen de Besche bistår E.ON som juridisk rådgiver i transaksjonen.

Arntzen de Besche gratulerer Frøy ASA med notering på Oslo Børs

Arntzen de Besche har bistått Frøy ASA i forbindelse med gjennomføring av offentlig emisjon og notering på Oslo Børs. Selskapet gjennomførte nylig en offentlig emisjon som priser selskapet til ca. NOK 5,2 milliarder norske kroner og vil bli tatt opp til handel på Oslo Børs (OSEBX) den 29. mars 2021 med ticker "FROY".

Arntzen de Besche bistår Torghatten ASA i bud på selskapet fra EQT

Den 23. desember fremmet EQT Infrastructure V, gjennom HATI BidCo, et tilbud om å erverve alle utestående aksjer i Torghatten ASA. Tilbudet verdsetter aksjene i Torghatten ASA til 8,58 milliarder kroner. Torghattens eierandel i Widerøe er ikke en del av transaksjonen med EQT.

Arntzen de Besche assisted in the IPO of OKEA ASA

OKEA ASA has on 18 June 2019 completed its NOK 362 million initial public offering and listing on Oslo Stock Exchange. Arntzen de Besche is pleased to have assisted the joint global coordinators, Pareto Securities, SEB and Sparebank 1 Markets, in connection with the IPO.
0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?