Hopp direkte til innhold

AdeB sterkt delaktig i årets prestasjon 2014 i Advokatundersøkelsen

Forsvarerteamet i Transocean-saken er stemt frem blant kolleger som årets prestasjon 2014 i Finansavisens Advokatundersøkelse, og vant med soleklar margin. Ulf Werner Andersen og Eyvind Sandvik fra AdeBs skatteteam har bistått Transocean-selskapene som var tiltalt for omfattende skatteunderdragelser.

AdeB's skatteteam hadde ansvaret for de skattefaglige sider av forsvarerarbeidet, og ansvaret for håndteringen av de sivile skattesakene som kjøres parallelt.  

Selskapene Transocean Inc., Transocean Offshore Deepwater Drilling Inc. og Arcade Drilling AS ble i 2011 tiltalt av Økokrim for omfattende skatteunndragelser. Tre av selskapenes rådgivere ble også tiltalt. Økokrims etterforskning av saken startet helt tilbake til 2005 og det tok ni år før hovedforhandling ble gjennomført i Oslo tingrett. Saken er norgeshistoriens mest omfattende skattesak og hovedforhandlingen i tingretten gikk over en periode på nesten ti måneder. Oslo tingrett konkluderte med at både selskapene og rådgiverne hadde lagt til grunn en riktig forståelse av skatteretten, og at det derfor ikke var grunnlag for tiltalen. 

Totalt 18 advokater har vært involvert på forsvarersiden til Transocean-selskapene og de tre tiltalte rådgiverne. 

Kompetanse