Hopp direkte til innhold

Nyhetsbrev: Innreiseregler for utenlandske arbeidstakere

I dette nyhetsbrevet har vi samlet opp reglene og kravene ved innreise til Norge samt reglene om innreisekarantene og unntakene i den forbindelse.

Regler og krav ved innreise til Norge

Dette gjelder likevel ikke for:

Innreisekarantene 

Innreisekarantene utløses i utgangspunktet hvis man ankommer Norge fra et område med karanteneplikt. Her finnes en oversikt over land og områder med karanteneplikt. Dette gjelder også ved mellomlanding i områder med karanteneplikt.

Karantenen gjelder i 10 døgn. Kommer personen via et område uten karanteneplikt, forkortes karantenetiden med den tiden som personen har oppholdt seg i det karantenefrie området. Dersom landet eller området ikke lenger omfattes av karanteneplikt, oppheves karanteneplikten. 

Det finnes flere unntak fra karanteneplikten, blant annet:

Listen er ikke uttømmende.

Behov for juridisk bistand 

Merk at rådene i dette nyhetsbrevet kan endre seg avhengig av utviklingen av både nasjonal og lokal smittespredning. Alle bør holde seg oppdaterte på utviklingen ved å følge med på informasjon fra Folkehelseinstituttet og regjeringen. Har du spørsmål til hvordan din virksomhet skal håndtere innreiser og innreisekarantene, ta kontakt med vår arbeidslivsavdeling. 

 

Kompetanse

Kontaktpersoner