Hopp direkte til innhold

Nyhetsbrev - Permitteringer: Kort guide i gjeldende og midlertidige regler

Myndighetene har varslet at Norge er i den andre smittebølgen av koronaviruset. Det er innført nye og strengere nasjonale tiltak som rammer et stort antall arbeidsplasser både direkte og indirekte. Det vil for mange bedrifter bli nødvendig med ytterligere permitteringer eller forlengelse av allerede iverksatte permitteringer. En undersøkelse fra NHO viser at det går mot 10.000 – 15.000 permitterte hos deres medlemmer i løpet av kort tid. I løpet av koronapandemien har det vært innført ulike tiltak for å redusere kostnadene for kriserammede bedrifter. Det er også gjort midlertidige regelendringer og oppdateringer av disse, blant annet i reglene som gjelder permittering og retten til dagpenger. I dette nyhetsbrevet gir vi en kortfattet guide i hvilke regler for permittering som gjelder nå.

Publisert 13. november 2020
Oppdatert 16. november 2020

DETTE GJELDER PER I DAG:

I tiden fremover vil det med jevne mellomrom arrangeres «Digital morgenkaffe med AdeB» med varighet på 15-20 minutter. Hensikten er å tilby enkel tilgang til kortfattet faglig påfyll i aktuelle temaer. Den første Digitale morgenkaffen med AdeB vil arrangeres 3. desember 2020, kl. 08.30-08.50, med tema: «Fra permittering til nedbemanning: de viktigste hovedpunktene». Er du interessert i å delta? Send e-post til

Merk at rådene i dette nyhetsbrevet kan endre seg avhengig av utviklingen av koronaviruset og helsemyndighetenes og regjeringens tiltak og Stortingets beslutninger. Alle bør holde seg oppdaterte på utviklingen ved å følge med på informasjon fra Folkehelseinstituttet og regjeringen. Har du spørsmål til hvordan din virksomhet skal håndtere tiltak i forbindelse med spredningen av koronaviruset, ta kontakt med vårt ekspertteam:

Knut Marius Sture, Eirin Kogstad Bendvold og Kristine Raffelsen Johnsen

Kompetanse

Kontaktpersoner