Hopp direkte til innhold

Nyhetsbrev - Dette bør arbeidsgiver være klar over i dagens koronasituasjon

Svært få selskaper er upåvirket av spredningen av koronaviruset. I mange selskaper er hele eller deler av arbeidsstokken permittert. De fleste selskaper er i stor grad påvirket gjennom ulike tiltak implementert av myndighetene for å redusere smittespredning, samtidig som de må sikre en forsvarlig drift. I dette nyhetsbrevet gir vi en kortfattet oppsummering av gjeldende og midlertidige regler knyttet til noen av de mest sentrale spørsmålene som vi opplever at arbeidsgivere har knyttet til håndteringen av arbeidsforhold i dagens koronasituasjon.

HJEMMEKONTOR – KRAV OM SKRIFTLIG AVTALE?

FERIE OG FERIEAVVIKLING

For utfyllende informasjon om ferieavvikling, se vårt nyhetsbrev: Slik kan arbeidsgiver styre ferieavviklingen.

PRIVATE REISER OG KARANTENE

For utfyllende informasjon, se vårt nyhetsbrev: Koronaviruset: Dette må du som arbeidsgiver vite.

SYKEPENGER

OMSORGSDAGER

REFUSJONSKRAV

I tiden fremover vil det med jevne mellomrom arrangeres «Digital morgenkaffe med AdeB» med varighet på 15-20 minutter. Hensikten er å tilby enkel tilgang til kortfattet faglig påfyll i aktuelle temaer. Den første Digitale morgenkaffen med AdeB vil arrangeres 3. desember 2020, kl. 08.30-08.50, med tema: «Fra permittering til nedbemanning: de viktigste hovedpunktene». Er du interessert i å delta? Send e-post til . 

Merk at rådene i dette nyhetsbrevet kan endre seg avhengig av utviklingen av koronaviruset og helsemyndighetenes og regjeringens tiltak og Stortingets beslutninger. Alle bør holde seg oppdaterte på utviklingen ved å følge med på informasjon fra Folkehelseinstituttet og regjeringen. Har du spørsmål til hvordan din virksomhet skal håndtere tiltak i forbindelse med spredningen av koronaviruset, ta kontakt med vårt ekspertteam:

Knut Marius Sture, Eirin Kogstad Bendvold og Kristine Raffelsen Johnsen

Kompetanse

Kontaktpersoner