Hopp direkte til innhold

Bygger en av Norges ledende miljøer innenfor bank og finans

Arntzen de Besche har så langt i 2019 rekruttert to nye partnere innenfor bank og finans; Karl Rosén – en av Norges ledende advokater innenfor finansregulatorisk og FinTech, og Vidar Løhre – en av Norges ledende advokater innenfor finansiering av olje- og energivirksomhet.

- Gjennom rekrutteringen av Karl og Vidar bygger vi, det vi mener blir, en av Norges ledende bank- og finanseringsavdelinger, uttaler Trond Kildal, leder av avdelingen. Karl styrker vår kompetanse innenfor finansregulatorisk, et område som stadig blir mer komplisert og hvor vi merker økt etterspørsel fra markedet. Arntzen de Besche har gjennom mange år vært ett av Norges sterkeste advokatfirmaer inn mot oljebransjen, og rekrutteringen av Vidar, som har vært involvert i et stort antall finansieringstransaksjoner innen olje og energi de siste årene, styrker vår profil i dette markedet. 

Avdelingen for bank, finans og insolvens består nå av 14 advokater som jobber med alle typer av finansering, restrukturering og insolvens med et særskilt fokus på oppdrag innenfor olje, shipping & offshore, fornybar energi, luftfart, eiendom, handel og teknologi. 

Merker økt etterspørsel innenfor olje, offshore og FinTech 

Den siste tiden har vi sett et betydelig antall obligasjonslån som er i markedet eller som skal ut markedet før sommeren, og det er mange olje- og offshoreselskaper som benytter anledningen til å gå ut i kapitalmarkedene nå. 

- Vi merker økt etterspørsel fra olje- og offshoreselskaper, og dette er både innenfor obligasjonslån og mer ordinære banklån, uttaler Vidar Løhre. 

Det er høy innovasjonstakt og forretningsutvikling innen finans og vi merker stor etterspørsel etter tjenester som kombinerer teknologisk, kommersiell og regulatorisk kunnskap i sømløse leveranser med høy service grad og integrasjon mot kundene. Innen FinTech ser vi bl.a. økt samarbeid mellom banker, andre finansforetak og andre aktører, og høy aktivitet på transaksjonssiden.

- I essens er det avdekking og håndtering av risiko og det å bringe frem de beste løsningene sammen med kundene som kreves. Vi skal være ledende og Arntzen de Besche har de siste årene aktivt utviklet den plattformen som kan levere dette. Jeg ser frem til bli en del av dette, og få bidra med mine ressurser, uttaler Karl Rosén.

Styrker Corporate-miljøet

Corporate-miljøet i Arntzen de Besche, som består av blant annet M&A, kapitalmarked og finansering, har de siste årene fått tilført 7 nye partnere, hvor flere kommer fra Thommessen, Wikborg Rein og Schjødt. 

- Styrkingen av M&A og kapitalmarked har vært et satsningsområde for oss, uttaler managing partner Håvard Sandnes. Arntzen de Besche ble i 2018 nominert av MergerMarket, som ett av fire firmaer, til prisen «Norway M&A Legal Advisor of the year» - dette viser at styrkningen har gitt resultater. Vårt miljø innenfor bank, finans og insolvens har gjennom flere år vært involvert i noen av de største og mest kompliserte finanseringsoppdragene i Norge og vi tilfører nå også ledende kompetanse innenfor finansregulatorisk som gir en ytterligere styrking.

Kompetanse

Kontaktpersoner