Hopp direkte til innhold

Arntzen de Besche størst på transaksjoner i 2015

Ifølge tall for 2015 fra analysebyrået MergerMarket var Arntzen de Besche involvert i oppkjøp og fusjoner med en totalverdi på ca 175 milliarder norske kroner. Det var klart høyeste blant norske advokatfirmaer.

Tallene gjelder for transaksjoner globalt, dvs både i Norge og utlandet. – Vi er selvsagt svært fornøyd med denne førsteplassen. Samarbeidet med store utenlandske selskaper og advokatfirmaer gir tilgang til store og spennende oppdrag, uttaler Per André Dagslet, leder av M&A i Arntzen de Besche.
 
I 2015 var Arntzen de Besche involvert i blant annet fisjonen av legemiddelselskapet Baxter International som resulterte i Baxalta Inc., oppkjøpet av fiskefôrprodusenten EWOS, salget av energiselskapets E.ONs norske virksomhet og kjøpet av reiseoperatøren Kuonis europeiske virksomhet. I tillegg til disse transaksjonene var vi involvert i en rekke andre små, mellomstore og store transaksjoner.
 
– Dette bekrefter Arntzen de Besches gode standing og er en hyggelig fremgang etter andreplassen i 2014, uttaler managing partner Sven Iver Steen.
 
I 2014 bistod Arntzen de Besche på oppdrag til en samlet transaksjonsverdi på ca 105 milliarder norske kroner (gjennomsnittlig kurs Euro målt månedlig i 2014). I 2015 var tallet økt til ca 175 milliarder norske kroner (gjennomsnittlig kurs pund målt månedlig i 2015) godt hjulpet av fisjonen av Baxter International som resulterte i Baxalta, en transaksjon på 11 milliarder pund.
 
– Arntzen de Besche har et meget godt nettverk blant de store internasjonale aktørene og blir derfor trukket inn i mange av de største transaksjonene, noe Baxalta er et glimrende eksempel på, sier Dagslet.
 
Mergermarket tilbyr den ledende oversikten over fusjoner og oppkjøp og ulike rådgiveres bidrag til disse, og oversiktene følges nøye av advokater, investeringsbanker, andre rådgivere og en rekke andre selskaper og organisasjoner. Kun transaksjoner med en minimumsverdi på 5 millioner dollar telles med av Mergermarket. Rene eiendomstransaksjoner er ikke med i tallgrunnlaget.

Se nyheten som ble publisert i Finansavisen 2. februar her.

Kompetanse

Kontaktpersoner