Hopp direkte til innhold

Arntzen de Besche i Finansavisens Jusbilag: Slår et slag for internadvokatene

Finansavisens Jusbilag omtalte 23. november kåringen av Norges fremste internjurister – GC Powerlist. Kåringen gjennomføres av selskapet Legalease, som blant annet står bak ratinglisten Legal 500. Legalease har intervjuet over 300 norske internadvokater basert på nominasjoner fra advokatfirmaer og andre internadvokater. 75 av disse har kommet med på listen over Norges fremste internadvokater. Arntzen de Besche er eksklusiv partner til GC Powerlist.

Fire kriterier

Listen over de 75 fremste internadvokatene er basert på fire kriterier; 1) hvordan internadvokaten endrer eller utvikler holdninger i selskapet de arbeider for eller sektorer deres selskap opererer i, 2) om de utvikler bra tekniske løsninger for komplekse utfordringer, 3) om de klarer å skape innovative strukturer som sørger for at internadvokatene driver selskaper fremover, og 4) om internadvokatene kan lage forretningsløsninger som er gode nok til at andre konserner og selskaper vil adoptere dem.

GC Powerlist 2017

Listen over Norges 75 fremste internadvokater ble publisert på et arrangement hos Arntzen de Besche 21. september. Key note speaker under arrangementet var Lars Løddesøl, CFO i Storebrand ASA og Storebrand Livsforsikring AS. Løddesøl er også Chief of Staff i Storebrand som inkluderer blant annet juridisk avdeling. Løddesøl snakket om viktigheten av god dialog mellom juridisk avdeling og toppledelsen, og viktigheten av at juristene forstår at man må bruke jussen for å finne løsninger og ikke for å se etter alle problemene som kan medføre at prosesser stopper opp. Mer informasjon om arrangementet er tilgjengelig her.

GC Powerlist 2018

Som eksklusiv partner til Legalease, vil vi også avholde GC Powerlist 2018. Arrangementet avholdes i våre lokaler 18. oktober 2018. Nominasjonsprosessen starter om ikke lang tid, og vi gleder oss til å fremheve det gode arbeidet internadvokatene gjør og bli enda bedre kjent med de som jobber i grenseflaten mellom jus og kommersiell utvikling i norske bedrifter. Vi ser frem til å diskutere hvordan advokatfirmaer i enda større grad kan støtte og utfordre dere i arbeidet i tiden fremover.

Tett samarbeid med internadvokater

Arntzen de Besche jobber tett med internadvokater i store og mellomstore selskaper innen en rekke bransjer og land, og vi kjenner utfordringene de møter. Økende fokus fra toppledelsen og styret innenfor områder som blant annet compliance, personvern, datasikkerhet, digitalisering og god virksomhetsstyring skaper nye muligheter og stiller samtidig høyere krav.

Les hele artikkelen som er publisert i Finansavisens Jusbilag 23. november 2017.

Relaterte saker

Kontaktpersoner