Hopp direkte til innhold

Arntzen de Besche i Finansavisens Jusbilag: Der det skjer, når det skjer

Finansavisen skrev 23. november 2017 at forfedre, grunnleggere og partnere i Arntzen de Besche har vært ringside når norsk historie har blitt formet de siste 215 årene. Artikkelen skildrer viktige hendelser og personer i Arntzen de Besche sin historie.

Firmaet fusjonerte i 2001 og man kan trekke to grener tilbake i tid. De Besche-grenen starter med Carl Martin Hansen, mens Arntzen-grenen starter med Sven Arntzen.

De Besche-grenen

Carl Martin Hansen regnes som grunnleggeren av selskapet som i dag heter Arntzen de Besche, og opprettet advokatpraksisen C. M. Hansen i Kristiania i 1870. Han var fra tidlig alder flink til å drive nettverksbygging. Kompetanse innen finans, og hans nettverk gjorde at han ble en av Kristianias fremste forretningsadvokater. Han bistod i forbindelse med salget av 86 mål tomt som var skilt ut fra kongsgården på Bygdøy. Oscar Gilles de Besche ble Høyesterettsadvokat i 1936 og levde frem til 2002. Han ble 99 år gammel og var den siste av Arntzen de Besche sine grunnleggere som gikk bort. Oscar var i en årrekke Widerøes advokat.

Arntzen-grenen

Sven Arntzen startet opp eget firma i 1935. Han ledet Milorgs politiorganisajon og var en av de fire rådsmedlemmene som utgjorde den øverste delen av Milorg. Etter krigen ledet han deler av landssviksoppgjøret i kraft av å være riksadvokat. Han prosederte suksessfullt for regjeringen i Haag om fiskerigrenser mellom Norge og Storbritannia. Ulf Underland ledet forhandlingene mellom Norge og EF på 70-tallet og deltok aktivt som rådgiver i forbindelse med utviklingen av norsk olje- og gassutvinning. Ulf Underland, Andreas Arntzen og Jon Lyng forvarte Arne Treholt i Norges største spionsak. Andreas Arntzen ledet erstatningsoppgjøret etter Partnair-ulykken, hvor 55 mennesker omkom.

Les hele artikkelen som er publisert i Finansavisens Jusbilag 23. november 2017.