Hopp direkte til innhold

Arntzen de Besche er et av de mest aktive advokatfirmaene i det norske transaksjonsmarkedet

Analysebyrået MergerMarket har nylig publisert listen over de mest aktive advokatfirmaene i det norske transaksjonsmarkedet i første halvår av 2020. Listen viser at Arntzen de Besche er plassert på en tredjeplass i antall transaksjoner i Norge, og en femteplass i total transaksjonsverdi blant norske advokatfirmaer.

350 MILLIARDER NORSKE KRONER

De siste fem årene har Arntzen de Besche bistått i transaksjoner med en totalverdi på ca 350 milliarder norske kroner (kilde: MergerMarket). Et kriterium for at en transaksjon skal kvalifisere for resultatlisten, er at transaksjonsverdien er minimum 5 millioner amerikanske dollar. Rundt halvparten av transaksjonene som meldes inn til MergerMarket har konfidensiell transaksjonsverdi – totalverdien av de transaksjonene Arntzen de Besche har vært involvert i er således betydeligere høyere enn 350 milliarder norske kroner. 

MergerMarket er et ledende, uavhengig analysebyrå med en omfattende database over oppkjøp og fusjoner verden over, og publiserer kvartalsvise og årlige resultatlister for advokatfirmaer og finansielle rådgivere. 

ET MARKED PÅ VEI OPPOVER

Samfunnet gjenåpnes, stadig flere transaksjoner igangsettes og markedet er preget av optimisme etter noen rolige måneder i transaksjonsmarkedet. 

- Markedet frem mot sommeren har vært preget av høy aktivitet innenfor enkelte bransjer, spesielt sjømat, akvakultur, teknologi og fornybar, uttaler Marianne Sahl Sveen, leder av M&A- og kapitalmarkedsavdelingen i Arntzen de Besche. Til tross for uroligheter i markedet, tror vi den positive trenden kommer til å fortsette fremover. 

BETYDELIG STYRKING AV CORPORATE 

Corporate-miljøet i Arntzen de Besche, som består av blant annet M&A, kapitalmarked og finansering, har de siste årene fått tilført 10 nye partnere, hvor flere har tidligere erfaring fra advokatfirmaer som Thommessen, Wikborg Rein, Schjødt og Wiersholm. 

- Styrkingen av M&A og kapitalmarked har vært et satsningsområde for oss, uttaler managing partner Håvard Sandnes. Arntzen de Besche ble i 2018 nominert av MergerMarket, som ett av fire firmaer, til prisen «Norway M&A Legal Advisor of the year» - dette viser at styrkningen har gitt resultater. Det er gledelig å se at den sterke utviklingen fortsetter. 

Utklipp fra rapporten "Global & Regional M&A Report 1H20 – Including League Tables of Legal Advisors"

Kompetanse

Kontaktpersoner